GENERÁCIÓK CSATÁJA 2014

Asztalitenisz Gála és Pingpong Verseny

generációk csatája astalitenisz gála és meghívásos pénzdíjas verseny

Hírek

Szilágyi vs. Esztergályos a Generációk Csatáján

📁 Előkészületek, Hírek, Kiemelt hírek 🕔18.december 2014

A páston már megmutatták mit tudnak, itt az ideje, hogy az asztal mögött is bizonyítsanak. Szilágyi Áron, London olimpiai bajnoka és Esztergályos Patrik Nandzsing ifjúsági olimpiai bajnoka a Generációk Csatáján pingpongban méri össze a tudását. Persze nem csak miattuk érdemes szombaton ellátogatni a Körcsarnokba.

Szilágyi Áron és Esztergályos Patrik – mindketten olimpiai bajnok vívók. Előbbi Londonban, utóbbi Nandzsingban, az ifjúsági játékokon állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Csupán a fegyvernem nem ugyanaz: Áron a kardot, Patrik a párbajtőrt forgatja zseniálisan, ám a Generációk Csatáján ezekre nem, csak pingpongütőkre lesz szükségük.

Patrik korábban teniszezett, s mint ismert az asztaliteniszt is kezdetekben teniszütőkkel játszották, így ez a sportág sem áll túl messze a fiatal tehetségtől. Ráadásul szabadidejében szokott játszani, s a szombati gálára sem érkezik felkészületlenül, hiszen gyakorolt.

Áron Világ Kupa bronzéremmel melegített a nagy csatára, amelyet az elmúlt hétvégén New Yorkban nyert. Taktikáját teljes titok fedi, erről semmit sem akart elárulni, de Patrikot sem kell félteni, ugyanis nem ijed meg a kihívásoktól.

A hétvégén egyébként több fronton kell helyt állniuk, miután a Körcsarnoktól nem messze, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban felnőtt országos bajnokságot rendeznek, amin mindketten harcba szállnak az elsőségért. Szombaton éppen a Generációk Csatájával egy időben zajlik a párbajtőrcsapatok versenye, így Patriknak aznapra még futóedzést is be kell iktatnia a programjába, hogy mindkét helyszínen jelen legyen.

Persze nemcsak miattuk érdemes ellátogatni szombaton a rendezvényre, hanem a múlt és a jelen legnagyobb asztaliteniszezőiért is. Ahogy az a szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, a 16 órakor kezdődő gála első harmadában az 1979-es világbajnok férficsapat tagjai kapják a főszerepet, ezt pedig az aktív pályafutását befejező Tóth Krisztina köszöntése követi. A nap végén a külföldi sztárvendégek és a magyar asztalitenisz neves képviselői mutatják meg, miért is szép ez a sportág.

A szervezők természetesen rengeteg meglepetéssel készülnek, amiket előre nem szerettek volna elárulni. De nemcsak a gálát, hanem a pénteki férfi egyéni versenyt is érdemes a helyszínen követni, hiszen az tényleg a generációk csatája lesz: az ifjúságiaktól a felnőttekig sokan harcba szállnak az első helyért, ráadásul Klampár Tibor is ütőt ragad, ami igazi kuriózumnak számít

S még koránt sincs vége: a gálán részt vesz az idei évben sikert sikerre halmozó Póta Georgina is.

Share this article with friends