GENERÁCIÓK CSATÁJA 2014

Asztalitenisz Gála és Pingpong Verseny

generációk csatája astalitenisz gála és meghívásos pénzdíjas verseny

Hírek

Jól sikerült a főpróba

📁 Hírek, Kiemelt hírek 🕔19.december 2014

A Generációk Csatája gála felvezetéseként a pénteken a férfiverseny csoportmérkőzéseit rendezték a Körcsarnokban. Több százan voltak kíváncsiak a generációk csatározására, a legnagyobb taps Klampár Tibor játékát kísérte.

Jól sikerült a főpróba a gála előtt: pénteken több százan voltak kíváncsiak a Generációk Csatája férfiversenyének csoportmérkőzéseire. Egy-egy hosszabb labdamenet, tetszetős poén után fel-felhördült a közönség, s gyakran jutalmazta tapssal a pingpongosok teljesítményét. Persze a legnagyobb üdvrivalgást a kétszeres világbajnok, Klampár Tibor játéka váltotta ki, aki hatvanegy évesen is fiatalokat meghazudtoló mozdulatokkal ütögette a labdát, s tudása semmit sem kopott az évek alatt.

Erejét inkább a holnapi gálára tartogatta, amin többször is ütőt kell ragadni, így a délelőtti versenyen már nem vesz részt. Fazekas Péter, az idei felnőtt Top 12-győztes is kihagyja az egymillió forint összdíjazású viadal egyenes kiesés szakaszát: a rendezvény ötletgazdája az elmúlt időkben minden percét a szervezéssel töltötte, így érthető, ha kevésbé tudott a játékra koncentrálni.

De nélkülük sem lesz gyenge a mezőny, hiszen csoportját megnyerve került a legjobb tizenhat közé például Jakab János, Kosiba Dániel, Bátorfi Zoltán, illetve az ifjúsági világbajnokságon hetedik helyet elért csapat két tagja is, Majoros Bence és Szudi Ádám. Az elsőségért nagy csata várható holnap a 10 órától kezdődő versenyen, így nem vitás, hogy érdemes lesz már szombat délelőtt ellátogatni a Körcsarnokba.

A döntőt a 16 órakor kezdődő gála keretében rendezik, ami igazán gigantikus show-nak ígérkezik: Klampár Tibor, Jónyer István, Gergely Gábor, Takács János, Mikael Appelgren, Jörgen Persson, Tóth Krisztina, Póta Georgina – csak néhány név a világklasszis asztaliteniszezők közül, akiknek a játéka nemcsak szemet gyönyörködtető, de kihagyhatatlan is.

A csoportmérkőzések teljes eredménylistája és a főtábla sorsolása ITT

Share this article with friends