GENERÁCIÓK CSATÁJA 2014

Asztalitenisz Gála és Pingpong Verseny

generációk csatája astalitenisz gála és meghívásos pénzdíjas verseny

Hírek

Európa-bajnok hölgyek a Generációk Csatáján

📁 Előkészületek, Hírek 🕔10.december 2014

Tehetségükkel mindketten nagyon fiatalon felhívták magukra a figyelmet, sikeres pályafutásuk pedig még ennél is figyelemre méltóbb. Az Európa-bajnok Nemes Olga és Renata Strbíková játékát is élvezhetik a nézők a Generációk Csatája gáláján.

Ahogy arról már korábban írtunk a Generációk Csatáján részt vesz két svéd világsztár, Mikael Appelgren és Jörgen Persson. De nemcsak ők fogadták el a meghívást az igencsak szórakoztatónak ígérkező show-ra, hanem a hölgyek közül olyan kiváló játékosok is szerepelnek a gálán, mint Nemes Olga és Renata Strbíková.

A marosvásárhelyi születésű Nemes Olga már egészen fiatalon felhívta magára a figyelmet tehetségével: tizenhárom évesen egyéniben és párosban is román bajnok lett, majd két évvel később ifjúsági Európa-bajnokságot nyert. 1983-ban tizennégy évesen az Európa Top 12-es viadalon is diadalmaskodott, s máig ő a torna legifjabb győztese.

1985-től német színekben szerepelt a világ- és Európa-bajnokságokon, utóbbin a csapattal kétszer is a dobogó legfelső fokára állhatott. A negyvenszeres román és százhetvenszeres német válogatott pingpongos a tervek szerint a gálán Tóth Krisztinával játszik.

Renata Strbíková már többször játszott parádés bemutatót Tóth Krisztivel és a Generációk Csatáján is biztosan elkápráztatják a nézőket. A fantasztikus kezű cseh asztaliteniszező rengeteget edzett fiúkkal, hogy legnagyobb álma, az olimpiai részvétel teljesülhessen: 2004-ben és 2008-ban is szerepelt az ötkarikás játékokon.

Az áttörést az 1997-es év hozta meg neki: tizennyolc évesen ifjúsági Európa-bajnok lett, s megnyerte a korosztályos Európa Top 12-es versenyt. Csehország csapatával kétszer is Eb-bronzérmet szerzett, 2013-ban pedig Antonin Gavlasszal győztek a vegyespárosok kontinensviadalán.

Természetesen a Fazekas Péter által megálmodott, s a MOATSZ közreműködésével megvalósuló december 20-i sportági gálán még jópár klasszis pingpongos játékát élvezheti a közönség, a szervezők pedig számos meglepetéssel készülnek.

De hogy mivel, az egyelőre maradjon titok.

Share this article with friends